Oudercomit é schenkt chromebooks aan school

Het oudercomit é van het Heilig Hartcollege in Zottegem heeft chromebooks geschonken aan de school.

De chromebooks, ter vervanging van de klassieke pc’s, werden betaald met de opbrengst van verschillende activiteiten tijdens het voorbije schooljaar. Chromebooks en chromebox toestellen maken gebruik van Google for Education: een breed scala aan (gratis) apps gericht op het onderwijs en onbeperkte ruimte in de cloud voor leraren en leerlingen. Ze zijn  budgetvriendelijk, snel en onderhoudsarm. Doordat elke leerling een eigen login en dus zijn “cloud” krijgt heeft elkeen zijn persoonlijk toestel. Samen met de klas in Google Classroom werken aan zoekopdrachten, presentaties, gebruik maken van apps en dergelijke wordt allemaal vanzelfsprekend. In de buurlanden zijn Chromebooks reeds ingeburgerd maar sinds enkele jaren maakt ook Belgi ë stilaan de omslag.