Derde zege voor Yentl Vandevelde in Munte (junioren)


Munte — Junioren – zaterdag 15 september en vrijdag 14 september: De Leeuw en Trunte van Munte.

Iets minder dan 40 renners kwamen in Munte hun rugnummer afhalen voor de grote prijs ARTENYS. Op dit pittige parcours met maar liefst 17x de beklimming van de Zink was het voor de renners behoorlijk afzien.   Kyan Van Holsbeeck ging er meteen vandoor en bouwde na 1 ronde al een voorsprong uit van iets minder dan 1 minuut. Dominik Litvinov was zijn eerste achtervolger. Maar na 4 ronden wedstrijd was alles te herdoen. Een tweetal ronden verder kwam Van Holsbeeck ten val en moest meteen de strijd staken samen met Marco Smet. De premies aan de aankomstlijn zorgden er voor dat er constant animo was in de wedstrijd. Vooral Ricky Schepers toonde zich gedurig in de voorste gelederen. Half koers viel de uiteindelijke beslissing. Elf renners trokken er op uit en enkel een duo kon de aansluiting nog verwerven. Dertien leiders dus die al heel vlug een voorsprong bij elkaar fietsten van iets meer dan driekwart minuut. De rest kon het dus schudden en de winnaar zat vooraan. De Britten Walsham en Bazley, de Isra ëlier Levy,   Ernest Van Daele, Yentl Vandevelde, Lode Bertels, Kiano Brusseleers, Lars Lievens, Lander Scheers, Ricky Schepers, Pieter-Jan De Lange, Stef Scharre en Tijs Bracke waren de mannen die het onder elkaar moesten uitvechten. Bij het ingaan van de laatste ronde waren er nog enkele aanvalspogingen maar niemand kon nog ontsnappen en het draaide uit op een lang gerokken spurt met 13. Hierin toonde Yentl Vandevelde zich de sterkste voor zijn ploegmakker   Lander Scheers en Lars Lievens die alweer naast een overwinning greep. Voor Vandevelde was het zijn derde zege van het seizoen en hij kon meteen ook vertellen dat hij volgend seizoen zal aantreden bij het VDM Van Durme Michiels-Trawobo cycling team.

 

De dag er voor waren de Gentlemen aan het werk in Munte om de Leeuw en Trunte van Munte te worden. In de wedstrijd voor de Trunte deden er heel wat streekgenoten mee waaronder het Munte cycling team, WT Merelbeke, de Tramplein wielertoeristen uit Moortsele  en nog heel wat individuelen. In een spurt met een 40-tal renners behaalde Johan Vergaert uit Melsen en uitkomend voor WT Merelbeke de overwinning in de eerste reeks. Jolien Goossens uit Semmerzake was de eerste dame voor Kathleen Caluw é uit Merelbeke. In de tweede reeks waren er heel wat ontsnappingspogingen. Uiteindelijk reed een grote groep van een dertiental renners weg van het peleton. Ook zij spurtten voor de overwinning. Hierin was Mauro Cooman de snelste. (Erwin De Clercq)

 

 

Uitslag junioren:

1 VANDEVELDE YENTL

2 SCHEERS LANDER

3 LIEVENS LARS

4 BERTELS LODE

5 BAZLEY GEORGE

6 BRUSSELEERS KIANO

7 DE LANGE PIETER-JAN

8 SCHARRE STEF

9 VAN DAELE ERNEST

10 WALSHAM SAM

11 SCHEPERS RICKY

12 LEVY EITAN

13 BRACKE TIJS

14 LITVINOV DOMINIK   1’55”

15 PIETERS BJARNE