Cupcakes tegen dementie!

Dinsdag verkochten de  bewoners en personeelsleden van wzc Egmont samen zelf gebakken cupcakes om aandacht te vragen voor Alzheimer.

Een doosje kostte 5 euro. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de Stichting Alzheimer Onderzoek.

Zottegem, pionier op het vlak van  dementie

 “In Zottegem zijn we met deze Zottegemse ‘week van de  dementie’ niet aan ons proefstuk toe”, reageert schepen van Sociale Zaken Kurt De Loor. “De voorbije jaren zetten we sterk in om van Zottegem een  dementievriendelijke stad te maken. We zijn echt een pionier als het gaat om initiatieven rond  dementie. Zo hebben we een  dementieplan uitgestippeld en zetten we de voorbije jaren tal van initiatieven op. Denk maar aan het draaiboek  dementie, de contactclowns, de info-avond met Alain Remue, het praatcaf é dementia, de uitleentassen over het thema in de Stedelijke Bibliotheek, de  dementiewandeling en de infobundel. Met de ‘Zottegemse week van dedementie’ dragen we opnieuw ons steentje om ook in Zottegem het taboe om overdementie  te praten mee de wereld uit te helpen.”