Bepaal mee wie de veggie Nobelprei(s) wint in 2018 en breng je stem uit!

EVA Oosterzele reikt jaarlijks de Nobelprei uit aan aan een Oosterzelenaar of Oosterzeelse organisatie die het voorbije jaar een opmerkelijke veggie bijdrage leverde tot een meer plantaardige, gezonde, milieu- en diervriendelijke samenleving. In 2017 werd Cathy Goyvaerts de laureate omdat ze elke woensdag met Wonderworld een afhaalmogelijkheid in Scheldewindeke voorziet voor lekkere en gezonde veggie en vegan gerechten.

Uit de longlist koos de jury van EVA Oosterzele dit jaar een aantal verrassende genomineerden. De Carrefour Market Scheldewindeke kan naar de prei(s) dingen omdat de supermarkt opmerkelijke inspanningen levert om het vegetarische en veganistische aanbod uit te breiden en het gemengde gezinnen op die manier eenvoudiger maakt om veggie inkopen te doen.

Daarnaast werd ook de Scouts St. Kristoffel Scheldewindeke genomineerd. Deze jeugdbeweging organiseerde het voorbije jaar een toffe kookworkshop “koken met kap(gr)oentjes”, hield een Donderdag Veggiedag op kamp, serveerde een smakelijke veggie bbq op de Vuurfeesten en zijn van plan het komende jaar aan vleesvermindering te doen.

Ook de Avalonhoeve staat op de schortlist. Kok-aan-huis, Tine Tomme, organiseert namelijk veggie kooklessen en voorziet (h)eerlijke, plantaardige catering. Bovendien komt binnenkort haar nieuwe veggie kookboek uit, Soul Kitchen.

Nieuw sinds dit jaar is dat het publiek mee kan bepalen wie op 30 september om 10.00u in het Erfgoedhuis te Moortsele de Nobelprei in ontvangst mag nemen. Je kan stemmen tot vrijdagavond 28 september om 20.00.u via http://gratispoll.be/poll/beit9b/

EVA Oosterzele nodigt ook van harte iedereen uit op de plechtige uitreiking met aansluitend een   receptie. Voor meer info en inschrijving voor receptie: oosterzele@evavzw.be