Horeca-ambassadeurs van Bloeiend Oost-Vlaanderen zijn voortaan nóg zichtbaarder

Persbericht:

Maandag 17 september evalueerde Toerisme Oost-Vlaanderen samen met de horeca-ondernemers
één jaar horeca-ambassadeurschap in de Oost-Vlaamse sierteeltstreek.   Provinciaal gedeputeerde voor toerisme Eddy Couckuyt overhandigde aan 30 horeca-ambassadeurs een officieel bord ‘toeristisch infopunt’, waarmee ze hun ambassadeurschap nóg zichtbaarder kunnen maken.

Gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt wijst op het belang van horeca-ambassadeurs. “Toerisme Oost-Vlaanderen zet sterk in op het gastvrij onthaal van toeristen in onze provincie. Daar hoort veel aandacht bij voor de belangrijke rol die ook horeca-uitbaters hierin kunnen spelen. Veel toeristen en gasten komen vaak in een horecazaak terecht met tal van vragen over de streek die ze bezoeken. Als opgeleid toeristisch ambassadeur kent de horecamedewerker de Oost-Vlaamse sierteeltstreek en kan hij of zij de bezoekers onmiddellijk op weg helpen.”

In het kader van het project Bloeiend Oost-Vlaanderen stoomde Toerisme Oost-Vlaanderen een jaar geleden 30 horecamedewerkers klaar om hun sierteeltstreek te promoten. Deze opleidingen toeristisch ambassadeur passen in de uitbouw en professionalisering van het toeristische onthaal in Oost-Vlaanderen. Om het enthousiasme in de sector levendig te houden biedt Toerisme Oost-Vlaanderen op regelmatige tijdstippen terugkommomenten aan. Afgelopen maandag was het de beurt aan de 30 horeca-ambassadeurs van Bloeiend Oost-Vlaanderen. Op het programma stonden toeristische nieuwigheden, een workshop evaluatie & netwerking onder begeleiding van European Training House, en een workshop rond het gebruik van sierteelt en verzorging van kamer- en sierteeltplanten in de horecazaak, geïnitieerd door Basgroen.

Het terugkommoment werd afgesloten met de uitreiking van de offici ële borden ‘toeristisch infopunt’. Hiermee kunnen de horeca-ambassadeurs nóg duidelijker aangeven dat toeristen bij hen terecht kunnen voor alle info over de streek. Toerisme Oost-Vlaanderen   brengt op deze manier de sector die een inspanning levert tot een gastvrij onthaal in de provincie, extra onder de aandacht.