Oosterzeelse wandelclub organiseert Deliriumtocht in Melle

Op zaterdag 29 september organiseert Wandelsportvereniging Land van Rhode vzw de 19 de Deliriumtocht en de 17 de ‘50 km door het Land van Rode’. Trek de wandelschoenen aan, ga naar het College Melle, Brusselsesteenweg 459, en vertrek voor een tocht van 6, 12, 15, 18, 21, 25, 28 of 50 km. Je kan starten tussen 7 u en 15 u. Let wel, wie de 50 km aflegt, moet starten tussen 7 u en 9 u. (Reporter 17, foto’s DDL).

Ontdek in uw eigen tempo de schoonheid van het Land van Rode: Kalverhage, Gontrode, proefvelden Universiteit, ILVO Lemberge, Moortsele, Landskouter, Bunkerroute, Munte, wachtbekken, Hasselkouterbos, Bakkershof, Makkegem, Heilig Geestgoed, Zink, Dries, Bottelare, Gentbos, Brouwerij Huyghe. Het Land van Rode is absoluut het verkennen waard. De tocht van 50 km is redelijk stevig maar dat wordt zoals op de andere tochten van 6 km tot 28 km ruimschoots gecompenseerd door de rust en de stilte, en door de mooie dorpjes onderweg.
De Oosterzeelse wandelclub Land van Rhode vzw wil iedereen zelf actief aan het wandelen krijgen. Een lovenswaardig initiatief. Studies wijzen inderdaad op de fysieke, psychologische en sociale weldaden van het wandelen. Wandelen heeft een gunstige werking. Het is goed voor het humeur, het vermindert depressie, angst en stress. Het geeft een boost aan het zelfrespect. Wandelen is zeer gunstig voor het hart. Iedereen vindt op zaterdag 29 september wel een tocht die het best bij hem of haar past. Nooit meegewandeld? Probeer eens de 6 km. Bedenk dat, welke afstand je ook kiest, de sociale meerwaarde niet te onderschatten is. Wandelen is een heerlijke manier om ‘quality time’ door te brengen met uw partner, uw gezin, vrienden, club of nieuwe mensen te ontmoeten. In Brouwerij Huyghe wordt iedereen getrakteerd met een lekkere Delirium. Graag deelnemen aan de Deliriumtocht of de 50 km tocht door het Land van Rode? Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be.                     Reporter 17
X