Aperitief – lezing over de ‘Open Frontbrieven’

Op zondag 30 september vindt er om 10 u 30 in de bibliotheek van Melle, Kruisstraat 2a een aperitief-lezing plaats over de Eerste Wereldoorlog “In Flanders Fields: de Open Frontbrieven”, door Raf Praet, directeur VOS Vlaamse Vredesvereniging. En leuk meegenomen, de toegang is gratis. VOS — Melle en Erfgoed De Gonde vzw nodigen je van harte uit. Iedereen is welkom. De lezing is een absolute aanrader. (Reporter 17)

De Open Frontbrieven zijn pamfletten waarmee de Frontbeweging in de loopgraven tijdens de laatste jaren van de Eerste Wereldoorlog haar ongenoegen uitdrukte over de taaltoestanden en de misbruiken tegen de Vlaamse soldaten. Raf Praet, medeauteur van een bronnenuitgave over de ‘Open Frontbrieven’ zal op zondag 30 september de historische context schetsen en laten zien hoe de pamfletten functioneerden in en achter de loopgraven en in bezet Belgi ë. Meld uw komst via paxvlaanderen@outlook.com. Info: 09 / 231 57 35.                   Reporter 17