Beiaard-verkiezingsinterviews: Kurt De Loor, sp.a Zottegem

Beiaard-verkiezingsinterviews. Maak kennis met Kurt De Loor, lijsttrekker sp.a Zottegem.

Wat wil je in Zottegem behouden?

Zottegem, stad is een stad van genieters. Ik hoop dat Zottegem blijft bruisen. Er is in onze stad elke dag wel iets te doen, meestal met muziek en een pintje bij de hand. Dat moeten we blijven ondersteunen. We moeten mensen of verenigingen die iets organiseren blijven stimuleren.

Verder hoop ik dat ons Woonzorgcentrum Egmont in handen van het OCMW en de stad blijft. We hebben er bewust voor gekozen om de kwaliteit en de betaalbaarheid van onze ouderenzorg te garanderen door als stad zelf te investeren. We hebben onder impuls van sp.a een Masterplan ontwikkeld met een toekomst voor o.a. onze ouderenzorg, dat is nu gerealiseerd. Er is een nieuw Woonzorgcentrum Egmont, een Lokaal Dienstencentrum en een Dagverzorgingscentrum. Alle kamers zijn zeer modern en voorzien van de laatste snufjes. En er is verzorging op topniveau. We spelen vandaag in de Champions League van de ouderenzorg. Als ik dan hoor dat er partijen zijn die het nieuwe woonzorgcentrum willen verkopen aan een priv é of commerci ële partner, dan hou ik mijn hart vast; want ik wil absoluut vermijden dat we in situaties terecht komen zoals een dik jaar geleden in de PANO-reportage tot uiting kwam. Ik hoop echt dat iedereen beseft wat een uitverkoop van ons Woonzorgcentrum, Dagverzorgingscentrum en andere dienstverlening zou betekenen voor de ouderenzorg in onze stad.

Wat wil je in Zottegem veranderen?

We moeten de volgende jaren verder blijven inzetten op mobiliteit en verkeersveiligheid. Met sp.a-voor Zottegem willen we één globaal mobiliteitsplan ‘Zottegem Mobiel’ voor de hele stad. Verkeer komt immers ergens vandaan en moet ergens naartoe. Verkeersveiligheid moet daarbij topprioriteit zijn. Samen met buurtbewoners, handelaars en mobiliteitsexperts steken we de koppen samen en brengen we de verkeersstromen in kaart om te komen tot een duurzaam, veilig en leefbaar plan, dat voor iedereen werkt. Zowel voor wie te voet of met de fiets door Zottegem trekt, als wie de auto van stal neemt of wie het openbaar vervoer wil nemen.

Noem twee prioriteiten uit jouw programma.

Met onze ‘OPERATE PROPER’ zorgen we ervoor dat iedereen in een propere buurt woont. Het onderhoud van straten, pleinen en parken moet top zijn, daar betalen we immers belastingen voor. Daarom moeten we zwerfvuil streng aanpakken. We zetten onze medewerkers in om de buurten op orde te zetten en proper te houden! We pakken zwerfvuil streng aan, sporen vervuilers actief op, leggen ze hoge boetes op en laten hen zelf zwerfvuil opruimen!

Een ‘ONDERNEMERSLOKET’ : we zetten vol in op ondernemen in onze Egmontstad. We willen ‘doeners’ verder kansen geven. We starten een ondernemersloket waar alle ondernemers, van starters tot mensen met pakken ervaring, terecht kunnen met al hun vragen en bekommernissen. Dit gebeurt onder leiding van een centrummanager, die de rechtsreekse lijn wordt tussen de ondernemers, de middenstandsraad en het bestuur. We zetten ook vol in op het bestrijden van leegstand in het winkelcentrum

Wat is je favoriete plaats in Zottegem en waarom?

Ik kom graag in de Paddestraat. De kasseien ademen geschiedenis. Geschiedenis van onze stad, als Romeinse Heirweg en tijdens de verschillende koersen die er elk jaar passeren met als kers op de taart natuurlijk de Ronde van Vlaanderen. Maar ook geschiedenis voor mijzelf; ik ging immers naar school in de Paddestraat en hou daar heel fijne herinneringen aan over.

Andere verkiezingsinterviews lezen? Klik op link hieronder

Beiaardverkiezingsinterviews

X