Samenaankoop stookolie = € 0,6674 / Liter

27/09/2018 – Zottegem –  Samenaankoop stookolie van sp.a Zottegem levert bijna 13% korting op.   De stookolieactie van sp.a Zottegem was opnieuw een succes. “Voor 1 liter stookolie betalen de deelnemende gezinnen de scherpe prijs van 0,6674 euro, een korting van bijna 13% op de dagprijs. Voor gezinnen die bijv 1200 liter afnemen is dat een besparing van ongeveer 115 euro in totaal. Een mooie opsteker dus met een strenge winter voor de deur,” laten Sandra De Roeck en Anja Vandekerckhove, coördinatoren van de samenaankoop in Zottegem, weten.  


Liefst 423 Zottegemse gezinnen plaatsten samen een bestelling stookolie van 705.000 liter. Alle deelnemende gezinnen worden door de leverancier Comfort Energie persoonlijk gecontacteerd om verdere praktische afspraken te maken voor de levering.
Bij sp.a Zottegem zijn ze zeer tevreden met het succes van de actie.

Anja Vandekerckhove: “423 Zottegemse betalen voor 1 liter stookolie 0,6674 euro. Voor kleine bestellingen die anders geen gebruik kunnen maken van de korting voor grote bestellingen betekent de actie een korting oplevert van bijna 13% op de huidige dagprijs. Gemiddeld bespaart een Zottegems gezin zo ongeveer 115 euro bij een bestelling van 1.200 liter. Dat scheelt toch ineens een pak in de portemonnee.”  


Sandra De Roeck: “Opmerkelijk is ook het aantal ‘kleine’ bestellingen. Meer dan de helft van de gezinnen die deelnemen, bestellen minder dan 2.000 liter. Voor die kleine bestellingen krijgen ze van de stookolieleveranciers normaal geen korting. Door samen mazout aan te kopen, kunnen ze nu wel genieten van een mooie korting. We zijn heel blij dat we dat nu al het 10de jaar op rij kunnen doen voor Zottegem.”