Campus Centrum OLV-College Zottegem gaat sluiten

Het Onze-Lieve-Vrouwcollege neemt binnen enkele jaren definitief afscheid van Campus Centrum in de Zavel.

De beslissing werd genomen met het oog op de onderwijshervorming waarbij een brede eerste graad wordt gevormd. Ook het financi ële speelt een rol, het onderhoud en het up-to-date houden van de gebouwen was te duur geworden. De deuren van campus centrum worden definitief gesloten van zodra de nieuwbouw van de zustercampus in Bevegem voltooid wordt, dat is voorzien in 2022. Eind november wordt beslist hoe de brede eerste graad in de resterende twee campussen wordt gevormd:  De eerste graad in campus Grotenberge en de tweede en derde graad in campus Bevegem of de eerste en tweede graad in Bevegem en de derde graad in Grotenberge. Deze beslissing wordt genomen op basis van een rondvraag bij de leerkrachten en de schoolraad. Met de sluiting van campus centrum komt een einde aan een lange onderwijsgeschiedenis. Al in van in het begin van de 19de eeuw werd er lesgegeven, toen als armenschool voor arme en wezenmeisjes.

Lees meer in Het Nieuwsblad via onderstaande link

Onze-Lieve-Vrouwcollege neemt afscheid van campus centrum en personeel mag mee beslissen wie waar terechtkomt