“Groene gordel kan luchtkwaliteit verbeteren”

Groen Zottegem pleit voor een groene gordel rond Zottegem.

De oppositiepartij wijst op het CurieuzeNeuze onderzoek naar de luchtkwaliteit. Naast de twee vooropgestelde oplossingen (doorgaand verkeer weren uit woonwijken en fietsen opnieuw veilig en vanzelfsprekend maken), pleit het voor een groene gordel rond Zottegem om de luchtkwaliteit te verbeteren.   “Elke Zottegemnaar zou buurtgroen of een bos op wandelafstand van zijn deur kunnen hebben”, verwoordt Wim van Geert het voorstel. Waarom realiseren we geen groene gordel rond Zottegem door de drie grote natuurgebieden te verbinden? De Zwalmvallei, de Molenbeekvallei en de Steenbergse bossen vormen zonder twijfel een fantastisch mooi geheel. Ook de Oombergse bossen hebben heel wat potentieel.”