Burgemeester De Padt laat wagen van dronken racer in beslag nemen!


Een 38-jarige man uit Geraardsbergen liet zich regelmatig opvallen door dronken rijden met de wagen, waardoor hij een gevaar betekende voor de omgeving. Om de openbare veiligheid te garanderen liet burgemeester Guido De Padt zijn wagen in beslag nemen .

Een gevaar voor de burgers
De man veroorzaakte de laatste maanden meermaals overlast in het stadscentrum. De processen verbaal in verband met dronkenschap en gevaarlijk rijgedrag volgden elkaar steeds sneller op, waardoor hij een ernstig gevaar voor de inwoners van de stad betekende.
Volgens burgemeester De padt gaat het om een uitzonderlijke maatregel die in het kader van de nieuwe gemeentewet kan worden genomen als de openbare veiligheid van de inwoners in gevaar komt. Een kordaat optreden voor dit roekeloze gedrag lag voor de hand. ‘Ik duld het niet dat bewoners en bezoekers van onze stad in gevaar worden gebracht door roekeloze bestuurders. Die krijgen met mij te maken’, aldus Guido De Padt.

De wagen mag tot maximum 6 maanden in beslag worden genomen. De bestuurder zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

Julien Borremans