Gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Lierde: John De Ridder (spa.nkracht):”Ik wil dat Lierde een groene gemeente blijft.”

John is is 46 jaar. Hij is afkomstig uit Sint-Genesius-Rode en sinds 2004 woonachtig in Lierde. Aanvankelijk in Sint Maria Lierde doch sinds enkele jaren in Deftinge.

John is bediende en in Brussel werkzaam bij S-Plus, de seniorenwerking van de Socialistische Mutualiteiten.

Op politiek vlak verdiende John reeds zijn sporen als gemeenteraadslid in Sint-Genesius-Rode en stond hij vorige verkiezing op de lijst “Lierde 2012”.

Wat wil je in Lierde behouden ?

Mijn eerste indruk van Lierde was: “Wat een prachtige landelijke gemeente met een overvloed aan groen”. En het is vooral dat wat ik in Lierde wil behouden. Ik wil dat Lierde een groene gemeente blijft.

Wat wil je in Lierde veranderen ?

Hoewel Lierde op sport- en cultureel gebied al heel wat te bieden heeft zou ik gaan voor toch nog meer activiteiten voor jong en oud. Meer logistieke en financi ële steun aan onze sport- en culturele verenigingen zou dus zeker geen overbodige luxe zijn.

Noem twee prioriteiten uit je programma ?

Algemene veiligheid en verkeersveiligheid

De algemene veiligheid van onze burgers, maar vooral ook de verkeersveiligheid zijn voor mij primordiaal.

Goede voet- en fietspaden.

Met het oog op verkeersveiligheid hecht ik natuurlijk ook geweldig veel belang aan goede voet- en fietspaden. In heel wat straten in de deelgemeente waar ik woon zijn deze spijtig genoeg gewoonweg niet te vinden. En als ze er al zijn dan zijn ze dikwijls in een zeer erbarmelijke staat. Ik pleit dus voor de aanleg van nieuwe voet- en fietspaden en een beter onderhoud van de reeds bestaande.

Er zou ook een manier van samenwerken tussen onze verenigingen en de gemeente kunnen komen. Onze plaatselijke wandelclub organiseert regelmatig wandeltochten en de fietsclubs zijn wekelijks op pad. Zij zouden hun bemerkingen van waar sommige voet- en fietspaden slecht en gevaarlijk liggen kunnen melden opdat de gemeente sneller tot actie kan overgaan.

Favoriete plaats in Lierde en waarom ?

Ik heb meer dan één favoriete plaats in Lierde. OC De Lier en de zalen waar eetfestijnen of feesten worden gegeven horen hier zeker bij. Plezier en amusement met anderen, familie en vrienden vind ik zeer belangrijk.