Brakel onderuit bij het punteloze Diegem

K.Diegem Sport-K.OLSA Brakel 3-1.

OLSA moet het nog een ganse tijd stellen zonder de langdurig gekwetsten Kawaya, Delie en Lkoutbi. En op de wedstrijddag zelf liep doelman Van Den Noortgaete ’s morgens een geblokkeerde rug op.

Diegem, tot dan puntenloos, nam de beste start en opende de score na een heel licht toegekende strafschop. 1-0 na 9’, Benamar scoorde vanop de stip. De thuisploeg wilde meer, Benlouafi dook plots op voor doelman De Prez maar besloot naast. Op het halfuur dan toch eens Brakel. Op voorzet van Hebbelinck schoot Van Den Bossche over. Hebbelick was de bedrijvigste bezoeker. Eerst krulde hij vanop afstand de bal over de kruising en wat later profiteerde hij van Diegems balverlies, maar opnieuw stond zijn vizier niet op scherp. Net voor de pauze besloot Haezebroeck na samenspel met Van Den Bossche in het zijnet.

Tijdens de rust bleven bij OLSA Ken Van Den Berghe, ook al geblesseerd, en Lauwrensens in de kleedkamer. Dutrieux en Kenneth Van Den Berghe kwamen in. Nog voor het uur kwam Brakel langszij. Haezebroeck kopte een hoekschop van Hebbelinck door tot bij De Haspe die van de sokken werd gelopen, het was de OLSA spits zelf die de elfmeter keihard tegen de netten trapte. 1-1 na 55’. Het liep niet echt lekker voor de bezoekers en op het uur klom Diegem terug op voorsprong. Benlouafi trof de staander en Vanderelst kon de rebound van kortbij binnenschieten. 2-1 na 63’. OLSA kwam niet in het stuk voor, het enige schot op doel in de tweede helft was de strafschop. Het was Diegem dat met een derde treffer zijn eerste punten van het seizoen veilig stelde. De Prez kreeg een schot van Benlouafi niet onder controle en Jacobs tikte binnen, 3-1 na 84’.

Komend weekend speelt OLSA thuis tegen streekgenoot Petegem.