Gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Lierde: Melissa Dooms (Open VLD) “Gewoon doen.”

Melissa werd op 12 juni 1983 als eerste dochter van Rita Miserez en Guy Dooms geboren. Ze groeide op in de huidige decoratiewinkel van haar moeder en haar tante, de ‘Misereekes’ (Decoratie Miserez). Toen ze in 2012 voor de eerste maak deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen was ze dan ook bij de meeste mensen gekend als de kleindochter van ‘Rooske’ (Rosine) en Arsène, de verver van de Kruisstraat in Deftinge.

Als geboren en getogen Lierdenaar is Melissa verknocht aan haar mooie gemeente. Ze woont in Gemeldorp samen met mijn echtgenoot Dieter en dochtertje Lucy-Rose.

Melissa is een echte levensgenieter en maakt graag tijd voor haar familie en vrienden, maar ze kan evenveel genieten van de boeiende activiteiten die in Lierde georganiseerd worden. Zelf is ze ook actief in verschillende verenigingen en organisator van diverse activiteiten. Hierbij denken we aan de meiboomplanting van het kermiscomit é Gemeldorp, de voordrachten die ze organiseert als voorzitter van de Liberale Vrouwen, de voordracht rond orgaandonatie en het algemeen belang zoals de hartscreening.

Beroepshalve is Melissa de rechterhand van vice-premier Alexander De Croo en het dus nogal wiedes dat ze gebeten werd door de politieke microbe.   In 2012 was Melissa voor de eerste maal kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen en werd met 333 stemmen rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid. Sinds 2013 zit ze als eerste vrouwelijke voorzitter de gemeenteraad voor.

Wat wil je in Lierde behouden?

Lierde is een fantastische gemeente om in te wonen. We willen de landelijkheid behouden en ons bruisend verengingsleven koesteren. We kiezen ervoor, net zoals 83% van de Lierdenaren die onze deur-aan-deur enquête hebben ingevuld, om meer samen te werken met andere gemeenten en niet te fusioneren.

 Wat wil je in Lierde veranderen?

Net als 61% van de Lierdenaren die onze vragenlijst hebben ingevuld, vind ik dat we onze focus meer moeten leggen op het uitvoeren van de kerntaken van onze gemeente. Uit de resultaten van onze deur-aan-deur enquête blijkt duidelijk dat we het leven van heel wat Lierdenaren aangenamer of veiliger kunnen maken door kleine ingrepen: een stuk wegdek herstellen, een spiegel bijzetten, een zebrapad schilderen. Met deze realisaties haal je de krant niet, maar verbeter je wel de leefbaarheid van onze inwoners! En daar draait het om!

Daarnaast vind ik dat we onze talrijke troeven beter in de kijker moeten zetten, onze zelfstandigen meer moeten ondersteunen en de dienstverlening naar onze burgers moeten verruimen.   Onze huidige infrastructuur beter benutten is tevens een aandachtspunt!

Noem twee prioriteiten uit jouw programma.

We stellen in ons programma zes thema’s voor met verschillende actiepunten om verder te bouwen aan onze warme gemeente die voor jong en oud een fijne plek moet zijn om te groeien, te wonen en te werken. Elk van deze zes thema’s is belangrijk, maar ik licht er hier twee uit.

Inzetten op veilige en vlotte wegen.

Open Vld Lierde wil werk maken van een mobiliteitsplan dat inspeelt op de noden van alle Lierdenaren, van jong tot oud, met de nodige aandacht voor de zwakke weggebruiker. Iedereen moet zich duurzaam, veilig en zelfstandig kunnen verplaatsen. Kinderen moeten veilig met de fiets naar school kunnen gaan, zonder dat (groot)ouders hiervan wakker liggen! Verkeerssituaties moeten dus duidelijk en veilig zijn, ook voor oudere personen die slecht te been zijn.

Zorg op maat voor alle Lierdenaren, jong en oud.

Open Vld wil het engagement aangaan om samen zorgzame buurten uit te bouwen. In zorgzame buurten leven jong en oud samen, kennen en helpen bewoners elkaar, krijgen personen met zorgnoden en hun mantelzorgers ondersteuning van professionele hulpverleners en dragen vrijwilligers hun steentje bij.

Daarnaast willen we verder investeren in kinderen en jongeren door het verder zetten van de ondersteuning van de lokale jeugdwerking en jeugdhuis en het cre ëren van meerdere speelzones/’speeltuin’ bossen (in natuurlijke materialen) op maat van diverse kinderen en jongeren.

Wat is je favoriete plaats in Lierde en waarom?

Er zijn in Lierde heel wat mooie plekjes, denk maar aan het bankje in Sint-Maria-Lierde aan de Waesberg. Het biedt een fantastisch uitzicht over het Parkbos-Uilenbroek en werd zelfs in het verleden uitgeroepen tot één van de mooiste ‘geluksplekjes in de natuur’.

Het Sint-Jans pleintje in Hemelveerdegem vind ik echt gezellig, maar hunkert naar een opknapping. Net zoals de mooie Kartuizersite in Sint-Martens-Lierde zou het pleintje een grondige verfrissing kunnen gebruiken.

Mijn geluksplekje is echter mijn thuis, waar ik samen met mijn gezin de mooie landelijke uitzichten die onze gemeente telt, kan bewonderen.

Bedankt voor dit interview!

Graag gedaan Melissa en veel succes op 14 oktober.

Lijsttrekker Open VLD Melissa Dooms