Festival Van Vlaanderen – Casco Phil kon Brakel bekoren

 

Gisterenavond was het Casco Phil te gast in de kerk van Brakel naar aanleiding van de Brakelse deelname voor het Festival Van Vlaanderen.
De afkorting staat voor Creatieve Avontuurlijke Sociaal-ge ëngageerde Culturele Organisatie (Casco).

Casco Phil werd in 2008 als ‘Belgische Kamerfilharmonie’ opgericht en maakte een flitsende start in de Singel in Antwerpen. Intussen was Casco Phil te gast in talrijke binnen- en buitenlandse zalen, waaronder in het Concertgebouw Amsterdam, Bozar Brussel en het Concertgebouw Brugge. De artistieke leiding is in handen van Benjamin Haemhouts. Hij koos ervoor om te werken met een vaste groep van ongeveer 39 musici, die naargelang het project moeiteloos wordt verkleind of uitgebreid.

Het concert in Brakel omvatte werken van B. Britten, W.A.Mozart en L. Van Beethoven.
Naast het Casco Phil was er de deelname van Hans Ryckelynck. Hans is een internationaal bekend pianist en o.m. docent piano aan het Conservatoire Royal in Mons en aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel. Brakel wist Casco Phil duidelijk te waarderen. De kerk zat afgeladen vol en de genodigden genoten van het prachtige concert. Met een staande ovatie tot gevolg.

De akoestiek in de kerk van Brakel was zeer behoorlijk maar een concert met piano waarbij de helft van het podium wordt ingenomen, geeft aan dat Brakel meer dan nood heeft aan een podiumzaal. Al mag gezegd worden dat dergelijk omvangrijk orkest niet elk jaar op het programma staat. Het feestconcert van 2018 was een organisatie van de Werkgroep Festival Van Vlaanderen i.s.m de bib en het gemeentebestuur kreeg de steun van volgende partners: Culturele Raad, Farys, Stephan Van den Berghe, Van De Putte Brakel en Surdiacourt Grafisch Atelier.

X