Nieuwbouwproject assistentiewoningen Residentie Zilverblad afgewerkt.

Op zondag 21 oktober e.k. vindt in Scheldewindeke, deelgemeente van Oosterzele de offici ële inhuldiging plaats van Residentie Zilverblad, een nieuw modern complex van 42 assistentiewoningen op de zorgsite Groot Bewijk.

Exact 1 jaar na de eerste steenlegging van het assistentiewoningcomplex Residentie Zilverblad is de toegankelijkheid van de hele site gerealiseerd met een totaal nieuw wegennetwerk, is het nieuwe Woonzorgcentrum OLV Ter Veldbloemen uit de grond verrezen en is Residentie Zilverblad volledig afgewerkt.

Op zondag 21 oktober wordt de Residentie Zilverblad in Scheldewindeke officieel ingehuldigd. Zilverblad is een nieuw en modern complex met 42 assistentiewoningen op de zorgsite Groot Bewijk. Deze ontwikkeling kadert in de realisatie van het grootste woon- en zorgproject in Oosterzele, dat hiermee concreet vorm krijgt op de nieuwe site Groot Bewijk.

Naast de assistentiewoningen verrijst op dezelfde site trouwens ook een gloednieuw woonzorgcentrum — OLV Ter Veldbloemen, dat 60 bedden zal tellen en uitgebaat wordt door de VZW Groep Sint-Franciscus — , alsook 44 appartementen, bestemd voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel die zelfstandig kunnen wonen. In een latere fase zullen nog eens 35 huizen gebouwd worden, deels bestemd voor verkoop, deels voor verhuur.

 “Assistentiewoningen zoals deze vormen een unieke aanvulling op het woonaanbod in Oosterzele. Dit geeft onze inwoners de mogelijkheid om in de eigen omgeving een veilige en comfortabele thuis te vinden waar men zo lang mogelijk zelfstandig kan wonen.”                                                                                                   Christ Meuleman, Eerste Schepen Oosterzele

Zorgsysteem op maat

Het volledige appartementencomplex is opgebouwd volgens de striktste en modernste normen voor erkende assistentiewoningen. Alle appartementen zijn volledig aangepast aan (tijdelijk) minder mobiele mensen, én staan 24/24 in verbinding met het noodoproepsysteem van het nabijgelegen woonzorgcentrum. De complete zorgdienstverlening wordt daarbij gegarandeerd door VZW Groep Sint-Franciscus, sinds decennia een gerenommeerd expert in persoonlijke zorg en begeleiding.

 

Alle flats verkocht

Dat deze groep van assistentiewoningen wel degelijk een grote, bestaande nood invult, blijkt uit het grote succes dat de verkoop van de flats in Residentie Zilverblad gekend heeft. Op vandaag hebben alle appartementen een eigenaar gevonden. “90%   van de kopers zijn mensen uit de onmiddellijke omgeving die zich verzekerd willen weten van een eigen appartement waar ze — eens het onderhoud van een te groot huis en een te ruime tuin een last wordt — in alle rust en veiligheid kunnen gaan wonen in de vertrouwde gemeente.” Alle assistentiewoningen zijn weliswaar verkocht, maar niet alle kopers zijn van plan hun nieuwe appartement onmiddellijk zelf te betrekken. De inhuldiging is dan ook meteen het startschot van de verhuur. Zelf een kijkje nemen in Residentie Zilverblad is mogelijk bij de offici ële inhuldiging op 21 oktober van 9h30 tot 16h. Voor alle inlichtingen kan men terecht bij Groep Sint-Franciscus op het telefoonnummer 09 362 71 52. Bewoning is mogelijk vanaf januari 2019.

X