Infovergaderingen op 14 en 21 november IEDEREEN KAN INVESTEREN IN ZONNEPANELEN OP OCMW-GEBOUWEN


Het OCMW gaat op de daken van de woonzorgcentra Denderoord en De Populier, en de assistentiewoningen van De Maretak honderden zonnepanelen leggen. ‘Iedere inwoner kan daar ook in investeren’, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. ‘Dit project levert een drievoudige win-win op. Naast het aanmaken van duurzame energie is er ook een financieel voordeel voor het OCMW en voor de burgers die daarin participeren.’ Op 14 en 21 november vinden informatievergaderingen plaats voor de bevolking.

Duurzame energie produceren Onze samenleving heeft geen andere keuze dan meer duurzame energie te produceren. Steeds meer mensen zijn daarvan overtuigd, maar de praktische toepassing is niet vanzelfsprekend. ‘Vanuit het OCMW leeft al jaren de idee om zonne-energie te produceren op de daken van de eigen zorginstellingen’, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. ‘Wij hebben na lang zoeken een formule gevonden waarbij de bevolking rechtstreeks kan participeren. Zij deelt dan, samen met het OCMW, in de winst.’

Informatievergaderingen De praktische uitvoering ligt in de handen van BeauVent. Het project wordt tot in het detail toegelicht op twee informatievergaderingen die zullen plaatsvinden in de woonzorgcentra van het OCMW. De eerste vindt plaats op woensdagavond 14 november en de tweede op woensdagnamiddag 21 november. ‘Het is mijn overtuiging dat deze vernieuwende manier van werken veel interesse zal kennen bij de bevolking’, besluit de OCMW-voorzitter. ‘De grootste meerwaarde is de bijdrage in de aanmaak van duurzame energie. Daarnaast levert die ook een financieel voordeel op voor het OCMW en voor de burgers die daarin participeren.’

X