“Kleine ingrepen kunnen groot verschil betekenen”

Groen Zottegem wil een toegankelijker stationsgebouw.

De oppositiepartij verwijs naar een screening door de  Gezinsraad, de Seniorenraad, VZW Hoop en de Raad voor personen met een handicap de Zottegemse centrumstraten die de toegankelijkheid van de centrumstraten onderzocht. “Het is teleurstellend dat het stadsbestuur de aandachtspunten uit het verslag niet aanpakt”, aldus Frank Douchy, ondervoorzitter van de Seniorenraad en kandidaat voor de partij Groen.   “In bepaalde gevallen is een volledige heraanleg de enige optie maar ook kleine ingrepen en sensibilisering maken een wereld van verschil voor personen met een beperking. Losliggende tegels worden niet hersteld,   verkeersborden voor tijdelijke evenementen blijven weken of maanden het voetpad versperren.”

X