Merelbeke controleert gratis bandenspanning

Op donderdag 11 oktober kan je in Merelbeke gratis de bandenspanning van je auto laten controleren. Als de banden van je auto de juiste spanning hebben, ga je een stuk veiliger én zuiniger de weg op! Je remafstand wordt een stuk korter, je hebt meer grip op de weg en je auto reageert beter op je stuurbewegingen. Bovendien verbruik je minder brandstof, verslijten je banden minder snel en stoot je wagen minder COâ‚‚ en andere schadelijke stoffen uit. Maar liefst 85% van de Vlamingen rijdt rond met een foute bandenspanning. Dat leidt tot meer verbruik, minder veiligheid en meer slijtage van de banden. De juiste bandenspanning zou elke chauffeur in Vlaanderen zelfs jaarlijks één gratis tankbeurt opleveren.

Het team van de energiesnoeiers komt naar Merelbeke op donderdag 11 oktober van 9 tot 12.30 uur. Je kan terecht op het Driekoningenplein (voorbij de uitrit van de ondergrondse parking) voor een gratis controle van je autobanden.

X