Jeugd ging vandaag al stemmen!

De verkiezingskoorts stijgt in het hele land, maar ook in VBS Sint-Katrien in Steenhuize. Daar trokken de leerlingen  vrijdag al naar de stembus.

De kandidaten zijn alle leerlingen van het 1ste   tot het    6de  leerjaar. Per klas worden twee afgevaardigden gekozen voor een plaatsje in de leerlingenraad. Zij zullen de leerlingen vertegenwoordigen en om raad worden gevraagd wanneer bepaalde beslissingen worden genomen op school. Tijdens de lessen werd onder meer uitgelegd hoe een gemeenteraadsverkiezing in zijn werk gaat, wat het verschil is tussen een lijst- en naamstem en hoe je geldig moet stemmen. De leerlingen kregen ook allemaal een oproepingsbrief.

De kandidaten voerden ook campagne. Ze ontwierpen allemaal hun eigen affiche en tijdens de speeltijd spraken ze vol overtuiging de andere leerlingen aan in de hoop hun stem te bemachtigen. Allemaal hebben ze eigen flyers gemaakt. Zondag vinden de echte lokale en provinciale verkiezingen plaats in VBS Sint-Katrien. Het was dan ook voor de leerlingen leuk om in een echt  verkiezingslokaal met echte stemhokjes hun stem te mogen uitbrengen.

X