Beiaard-verkiezingsinterviews: Cyntia Braems, CD&V Zottegem

Beiaard-verkiezingsinterviews. Maak kennis met Cyntia Braems, lijstduwer CD&V Zottegem en plaats 7 Provincie.

Wat wil je in Zottegem behouden?

Het beleid heeft de voorbije 6jaar heel veel inspanningen gedaan om Zottegem opnieuw te upgraden. Ik moet toegeven dat ik echt geniet van deze nieuwe dynamiek, mede door de vele initiatieven die doorheen het hele jaar worden georganiseerd. Het Egmontjaar was er een op trots op te zijn met zijn diverse spektakels georganiseerd voor en door de Zottegemnaar. We mogen echt wel trots zijn op onze talrijke verenigingen, creatieve en ondernemende inwoners die dit alles mogelijk maken. Samen zetten we de positieve flow verder! Laat ons de komende jaren opnieuw genieten van Egmonttasting, Openspelendag, Rock Zottegem, Dance D-vision, voetbalmatchen op groot scherm, BLES-bierhappening, …

Wat wil je in Zottegem veranderen?

Integreren van concrete aanspreekpunten, zoals een ambtenaar voor lokale economie die (beginnende) ondernemers bijstaat met advies en een aanspreekpunt voor senioren en jonge gezinnen. Een ‘open door — policy’ cre ëren is een must. Een nog scherper mobiliteitsplan, met oog voor alle schoolomgevingen en nieuwe woonsites.  Initiatieven voor onze pendelaar verdedigen, zoals een overeenkomst met NMBS ter verhoging van de perrons.  Initiatieven verhogen om onze stad net en proper te houden.  Acties rond schonere lucht opdrijven en in de kijker brengen.

Noem twee prioriteiten uit jouw programma.

Specifiek denk ik aan: De ondersteuning van onze stad in het pioniersproject ‘detailhandelsplan voor Zottegem’, waarmee we onze handelskern en lokale middenstand verder willen laten bloeien.  Een algemeen beleid voor een gezonde leefomgeving met o.a. propere (buurt)speelpleintjes in iedere deelgemeente en initiatieven voor een schonere luchtkwaliteit.

Wat is je favoriete plaats in Zottegem en waarom?

Opgegroeid te Strijpen, naar school geweest in Sint-Maria-Oudenhove, als ondernemer 20 jaar vertoefd in centrum Zottegem en nu wonende te Erwetegem op de grens met Sint-Goriks Oudenhove…. kan ik echt geen favoriete plaats benoemen. Voor mij heeft elke deelgemeente zijn buitengewone authenticiteit en is het centrum het kloppende hart.

14 oktober in Zottegem? Klik op foto voor de analyse van De Beiaard-redactie

Andere verkiezingsinterviews lezen? Klik op link hieronder

Beiaardverkiezingsinterviews

 

X