Motorrijder probeert politiecontrole te ontvluchten en richt ravage aan

13/10/2018 – Zottegem – Vanmorgen in Zottegem probeerde een motorrijder een politiecontrole te vermijden door op vlucht te slaan. Hij reed aan hoge snelheid weg in een poging zich te onttrekken aan de nodige vaststellingen.

De politie zette onmiddellijk de achtervolging in, volgens getuigen werd er daarbij bewust voor gekozen om niet te snel te rijden. Om zo de motorrijder niet nog meer op te jagen en en zo een ongeval te vermijden. In de Hofstraat liep het dan toch fout. De motorrijder verloor de controle over het stuur en botste in een bocht tegen een afsluiting aan. Hij raakte hierbij zwaargewond aan het been en werd naar het ziekenhuis gebracht. Het is vooralsnog onduidelijk waarom hij op de vlucht sloeg. De afsluiting liep zware schade op.

 

X