Dorpstocht werd grandioos succes

Overrompelend. Zo kan men in één woord de Verlichte Dorpstocht, schitterend georganiseerd door de Landelijke Gilde, omschrijven. Overbluffend. Van een grandioos succes gesproken. De Landelijke Gilde Oosterzele mag terecht fier zijn. Met het event ‘Verlichte Dorpstocht’ werd ‘Dorp in de kijker’ heel sfeervol afgesloten. Het volledig parcours werd fee ëriek in het licht gestoken. Een dikke pluim voor het bestuur van Landelijke Gilde Oosterzele. (Reporter 17, foto’s DDL).

Landelijke Gilde had een trac é uitgezet met PET —flessen, glazen bokaaltjes en broodzakken met een thee-lichtje erin. Er werden bijna 2.000 theelichtjes aangestoken. Buurtbewoners ontvingen ongeveer 1000 theelichtjes en werkten met veel enthousiasme mee. ‘Het was gewoon fantastisch wat de bewoners van Dorp, Keiberg , Groenweg , Kasteelwijk , Vinkemolenwijk, Ambachtstraat en Windekekouter gedaan hebben om een wonderlijke sfeer mee te cre ëren. Hartverwarmend, de vloeiende   samenwerking met de drie scholen GILO , De Leefschool en de Appellaar’, weet een zielsgelukkige voorzitter Danny Meersman. ‘De ruim 700 deelnemers hebben volop genoten van de heerlijke warme tomatensoep, de pannenkoek,…Veel bewondering voor het enig mooi lichtspektakel en de flat —screen met beelden van het Dorp in vervlogen tijden. Een jury ging op zoek naar het mooist verlichte huis. De winnaar ontvangt een waardebon van 150 euro van Plattelandstoerisme. De binnenkoer van de Appelaar werd ondergedompeld in een magische sfeer, de verlichting was fenomenaal. Een top avond die iedereen zich nog lang zal heugen. Ik wil tenslotte alle medewerkers, de buurtbewoners – er wonen in ons dorp nog veel mensen met een warm en groot hart -, alle deelnemers, de scholen, en last but not least mijn bestuur hartelijk danken’, besluit dynamisch voorzitter Danny Meersman.

Het bestuur met voorzitter Danny Meersman, Alex Meersman, Marc Leus, Danny De Cuyper, Luc Degroote, Antoine De Turck, Geert Goeteyn, Mario Limpens, Filip Van Bockstaele, Didier Van den Bussche, Patrick Van Winghem, Danny Vanderstraeten, Peter Verliefde en Wilfried Verspeeten, heeft zich afgesloofd om van de ‘Verlichte Dorpstocht’ een iets heel bijzonders te maken. Zo’n event organiseren is de dag van vandaag niet evident. Landelijke Gilde Oosterzele is er met verve in geslaagd ‘ons dorp’ te promoten en in de kijker te stellen. Proficiat, Landelijke Gilde. Het was fantastisch.                           Reporter 17

X