Titanenstrijd eindigt in een bisnummer voor Johan Van Durme

Na een stevige campagne tussen de politieke zwaargewichten Johan Van Durme (CD&V) en Filip Michiels (Open VLD Plus) werd de titanenstrijd beslecht met een winst voor Johan Van Durme die  zijn termijn als burgemeester zal verlengen.

Johan Van Durme met zijn partij.

De resultaten werden met een grote vreugde onthaald in het sportcomplex De Kluize in Oosterzele waar zowel N-VA als CD&V-sympathisanten aanwezig waren. Het kartel verliest dan wel 5,2 procent van de stemmen (of 2 zetels), toch slagen ze er nipt in om de absolute meerderheid te bereiken. Open VLD Plus ziet zijn populariteit stijgen met 4,3 procent. Open VLD Plus belooft ‘kritisch te blijven en het huidige kartel het vuur aan de schenen te blijven leggen’. Opvallend is de stijging van 5 procent die Groen onder leiding van Roswitha Gerbosch bewerkstelligt. Ondanks haar positie als lijsttrekker is het Simon Van Der Heyden die aan de haal gaat met de meeste voorkeurstemmen binnen de partij. Aan de hand van de voorkeurstemmen weten we ook meteen wie in de gemeenteraad zal zetelen. Voor CD&V/ N-VA is dit Johan Van Durme, Christ Meuleman, Marleen Verdonck, Els De Turck, Elsy De Wilde, Pieterjan Keymeulen,   Hilde De Sutter, Jean Marie De Groote, Wilfried Verspeeten, Orville Cottenie, Filip Vermeiren en Linda De Vos. De gemeenteraadsleden die Open VLD Plus vertegenwoordigen zijn: Filip Michiels, Kaat Pien, Carine Schamp, Ann Van Hecke, Louise Van Hoorde, Pascal Fermon, Guy De Smet en Ruben De Gusseme. Groen wordt vertegenwoordigd door Simon Van Der Heyden, Roswitha Gerbosch en Jeroen Logghe.

X