Johan Van Tittelboom (Open VLD) schrijft politieke geschiedenis in Herzele – Radio Star / Helemaal Herzele

Foto Helemaal Herzele Radio Star

Ook in Herzele zijn de stemmen geteld. Burgemeester  Johan Van Tittelboom en zijn Open Vld  mogen verder besturen.

De kiezer beloont de partij zelfs met een  absolute meerderheid. Open Vld haalt dertien van de vijfentwintig zetels in de gemeenteraad. De partij stijgt met 10,8 procent. “Ik had dit nooit verwacht. Ik wist niet dat dit kon. Kijk maar na. Een absolute meerderheid, dat gebeurt niet zo vaak”, zei Johan Van Tittelboom daarover in de live-uitzending van Radio Star op verkiezingszondag. Open Vld kan alleen besturen, maar  kiest toch voor een coalitiepartner: CD&V en Partners. Burgemeester Johan Van Tittelboom kwam dat op zondagavond rond 22u00 samen met Ronny Herremans, lijsttrekker van CD&V en Partners, in primeur vertellen in de studio van Radio Star. “Wij vonden het belangrijk om Herzele met een sterke meerderheid te besturen. Daarom hebben we de tweede grootste partij gevraagd om met ons mee te besturen.”

CD&V en Partners krijgt klappen, maar kan meebesturen

CD&V en Partners deed het niet al te best en verliest drie zetels in vergelijking met de verkiezingen van 2012 en gaat 8,8 procent achteruit. “Ik had dit niet verwacht”, zei lijsttrekker Ronny Herremans. “Ik dacht dat we nog zes zetels zouden halen, maar het zijn er maar vijf. De onenigheid binnen de partij over mezelf als lijsttrekker en dat zo dicht tegen de verkiezingen heeft zeker meegespeeld. We zijn ook pas zeer laat met onze campagne kunnen starten.” Toch kan CD&V en Partners meebesturen.

Verlies voor N-VA en roodgroen en winst voor Leef! & Groen

N-VA, op dit moment in de meerderheid met Open Vld, gaat achteruit en verliest één zetel. Naast lijsttrekker Toon De Bock zijn ook Patricia Van Ruyskensvelde, huidig gemeenteraadslid, en nieuwkomer Shirley De Troyer verkozen. Filip De Bodt, lijsttrekker voor Leef! & Groen, toonde zich zondagavond een gelukkig man. Zijn partij haalt een tweede zetel binnen. Arlette De Lombaert komt net als in 2006 in de gemeenteraad, samen met De Bodt. Bij roodgroen, de nieuwe politieke beweging met Jo De Loor (s.pa) als lijsttrekker, viel er weinig te vieren. Met twee zetels voor De Loor en lijstduwer No ël De Smet bleven ze onder hun eigen verwachtingen en konden ze hun vernieuwingsoperatie niet doorzetten.

Bron Helemaal HerzeleRadio Star

Klik op het logo voor de website van Helemaal Herzele

X