Aanleg nutsleidingen in Okegembaan en Kattestraat te Ninove, in opdracht van De Watergroep


In de Okegembaan in Ninove en Kattestraat in Okegem vervangt De Watergroep de aanwezige oude waterleidingen. Het traject van deze werken loopt van de Aalstersesteenweg in Ninove tot de spoorweg in Okegem. De werken situeren zich in de Okegembaan langs beide zijden van de rijweg en in de Kattestraat langs de pare zijde. Telenet zal in synergie met De Watergroep leiding aanleggen over meerdere korte trajecten.

Planning

Deze werken zijn gestart maandag 15-10-2018. Voorlopig wordt de totale uitvoeringstermijn geschat op 25 werkweken. Er wordt getracht om fase 2 afgerond te hebben tegen het einde van het jaar. Zowel de start als de uitvoeringstermijn kan wijzigen afhankelijk van weersomstandigheden of onverwachte problemen.

De aanleg van nutsleidingen wordt opgesplitst in 4 fase:

– fase 1: Okegembaan pare zijde vanaf kruispunt Aalstersesteenweg tot Riefstraat
Geschatte uitvoeringstermijn: +/- 6 werkweken
– fase 2: Okegembaan onpare zijde vanaf Riefstraat tot kruispunt Aalstersesteenweg
Geschatte uitvoeringstermijn: +/- 6 werkweken
– fase 3: Kattestraat pare zijde vanaf spoorweg tot woning 136
Start vanaf 14/01/2019, einde april 2019.
– doorlopende fase 4: overname huishoudelijke aftakkingen en koppelingen bestaande leidingen

Signalisatie

– Fase 1 + 2: éénrichtingsverkeer toegelaten van Okegemdorp richting Ninove in de Okegembaan. Het verkeer komende van Ninove moet de omleiding volgen via Aalstersesteenweg en Leopoldstraat of via Aalstersesteenweg, Hazeleerstraat en Fonteinstraat. Fietsverkeer in beide richtingen zal mogelijk zijn via gesignaleerde zone.
– Fase 3: Kattestraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer, in beide richtingen. De Okegembaan is bereikbaar voor plaatselijk verkeer langs de Aalstersesteenweg. De omleiding langs Aalstersesteenweg blijft behouden.
– Fase 4: hier geldt de signalisatie van fase 1, 2 of 3. Bijkomend zullen fietsers plaatselijk het fietspad moeten verlaten via een gesignaleerde zone, exclusief voor fietsers.
Onvermijdelijk zullen deze werken hinder veroorzaken voor jou als bewoner en het verkeer in je buurt, welke wij zo beperkt mogelijk trachten te houden. Gelieve de geldende signalisatie te respecteren, alleen zo kunnen de werken op een vlotte en snelle manier uitgevoerd worden.

Vragen of opmerkingen?

Neem tijdens de kantooruren contact op met aannemer Visser & Smit Hanab, de heer Jens Van der Steichel (0472 04 52 45 — J.VanderSteichel@vshanab.be) of werftoezichter Tim Roggeman (0499 77 83 08 — tim.roggeman@dewatergroep.be)
De partners engageren zich om de hinder tijdens de werkzaamheden zo beperkt mogelijk te houden door effici ënt te plannen en je goed te informeren.
X