Verkiezingen in Zottegem. Heidi Schuddinck van Groen Zottegem reageert

Groen Zottegem stond op het punt om in een coalitie te stappen met Open VLD en NVA, maar het draaide anders uit. Een reactie van lijsttrekker Heidi Schuddinck.

“De stemmen zijn geteld en de uitslag is duidelijk. We bedanken onze kiezers voor het vertrouwen na een hele positieve campagne. Met 2 zetels én zicht op een derde zijn we bij Groen Zottegem tevreden over de gemeenteraadsverkiezingen. We zijn de enige partij die een zetel hebben gewonnen. Het is duidelijk dat de kiezers na zes jaar sterk oppositiewerk gekozen hebben voor meer groen beleid. We hebben het pad willen bewandelen van echte verandering, zonder onze waarden opzij te schuiven. We blijven niet bij de pakken zitten en zijn vastberaden om de komende zes jaar op een constructieve, gedreven manier oppositie te voeren, zodat de groene kiezers en groene thema’s niet uit het oog verloren worden, aldus Heidi Schuddinck, Groen gemeenteraadslid. Met deze verkiezingsoverwinning sluiten we wel duidelijk aan bij de groene golf die zondag Vlaanderen overspoelde. Nooit nam Groen in zo veel steden en gemeenten de lead, nooit raakten zo veel groene kandidaten verkozen en nooit hadden we zo veel schepenen en burgemeesters in Vlaanderen.”

X