Huisvestingsmaatschappij choqueert bewoners met brief: “U woont met te weinig mensen in uw huis: extra betalen of verhuizen”

Bernadette Depessemier (84) uit Zottegem wordt door haar sociale huisvestingsmaatschappij voor een harde keuze gesteld. Verhuizen en kleiner gaan wonen of extra betalen.

Bernadette woont in de Rhododendronstraat, in een sociale woning in de Bijloke-wijk. Ze woont er al 45 jaar. Omwille van besparingsmaatregelen en om plaats te maken voor gezinnen wordt ze in een brief gevraagd om bij te betalen voor de twee kamers die ze niet gebruikt of om te verhuizen naar een kleinere woning in een andere wijk. Het gaat om een bedrag van 31 euro per maand per kamer. In de brief staat letterlijk: “U woont met de weinig mensen in uw huis, de vernieuwde regelgeving laat dit niet meer toe.” Bernadette is in de wijk niet de enige in de wijk die een brief kreeg en er zullen er nog volgen.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Huisvestingsmaatschappij choqueert bewoners met brief: “U woont met te weinig mensen in uw huis: extra betalen of verhuizen”

X