Trage wegen ontdekken in Merelbeke centrum

Trage wegen ontdekken in Merelbeke centrum

Het centrum van Merelbeke is sterk verstedelijkt en de Hundelgemsesteenweg kent vaak een drukke ochtend- en avondspits. Toch zijn er tal van trage verbindingen midden in het centrum van de gemeente. Die aangename en soms verborgen wegels en paden wil het gemeentebestuur aan fietsers en wandelaars tonen tijdens de Trage Wegenwandeling op zondag 21 oktober.

Dag van de trage weg

Op de Dag van de Trage Weg zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker. Ze benadrukken hun belang voor veilige, gezonde en aangename verplaatsingen, die vaak ook korter en sneller zijn. Bovendien zijn het plekken waar kinderen spelen en bewoners tot rust komen, sporten of de omgeving verkennen.

Offici ële opening trage weg langs Wisselbos

Op zondag 21 oktober kan je in Merelbeke de trage wegen in het centrum ontdekken. De wandeling start om 10 uur aan de ingang van het gemeentehuis om zo de trage verbindingen in de omgeving van het nieuwe cultuurhuis en de Tramstelplaats te kunnen ontdekken. De nieuwe trage weg langs het Wisselbos wordt officieel geopend en de gemeente geeft een toelichting over de toekomstvisie voor de trage wegen in het centrum. Na de wandeling is een drankje voorzien voor alle wandelaars.

Trage wegen in kaart gebracht

De gemeente stelt ook in primeur de nieuwe trage wegenkaarten voor ( één kaart voor het noorden en één kaart voor het zuiden van Merelbeke). Elke kaart stippelt drie aangename wandelingen uit die je meenemen langs enkele bezienswaardigheden. De trage wegenkaarten zijn vanaf oktober te koop aan het onthaal van het gemeentehuis en in het toeristisch infopunt in Munte.

X