Scheldewindeke herdenking van Luitenant John Douglas Lightbody en de wapenstilstand.

In de kerk van Scheldewindeke word op 03 november om 16 u een herdenking gehouden voor  Luitenant John Douglas Lightbody.

In aanwezigheid van familieleden word een herdenking ter ere van Luitenant John Douglas Lightbody gehouden in de kerk van Scheldewindeke en de wapenstilstand.

Wie was John Douglas Lightbody

Hij werd geboren op 30/10/1899 in Hamilton, Lanarkshire Schotland en crashte op 4/11/1918 op de Turkenhoek in Scheldewindeke. Behaalde minstens 5 erkende overwinningen en kreeg daardoor de titel “AAS” = ACE in het Engels. Tijdens de herdenking wordt ondermeer de militaire loopbaan van Lightbody naar voor gebracht. Een samenwerking van de Geschiedkundige Kring “Windeke in de WereldOOrlogen”, de Koninklijke Muziekvereniging “Voor God en Vlaanderland” en Padr é Renaat.. Na de herdenking in de kerk, volgt er een bloemenhulde met Last Post aan zijn graf.