Toneelgezelschap KNAB Bottelare brengt u ‘De twaalf gezworenen’

‘De twaalf gezworenen’ is een toneelstuk, naar ‘Twelve Angry Men’ van Reginald Rose, in een vertaling van Cees Nooteboom en in een regie van Antony Boone.

Cast: Pieter Lemmens, Dirk Schepens, Bart Gosselin, Domien Demey, Sander Lamote, Bart Decaluw é, Bernard Duytschaever, Wim T’Joen, Martin Lemmens, Geert Van Hecke, Eddy Vanlerberghe, Mathias Baert, Antony Boone.

Het verhaal:

We volgen de beraadslaging van een 12-koppige jury die moet beslissen over de schuld of onschuld van een zestienjarige jongen uit een achterbuurt. Hij staat terecht voor moord met voorbedachten rade op zijn vader. De bewijslast lijkt glashelder. De uitsluitend mannelijke jury moet unaniem stemmen. Twaalf mannen, twaalf verschillende karakters, elk met zijn eigen vooroordelen en persoonlijke angsten. Bij de eerste stemronde stemt één jurylid onschuldig en er ontspint zich een verhit debat over gelijk, over waarheid of twijfel. De gemoederen laaien hoog op, het ene na het andere jurylid begint te twijfelen.

We brengen deze klassieker van Reginald Rose in een sober decor, met veel beweging, met projectie. Als toeschouwer krijg je het gevoel dat je mee beslist over het lot van de jongen: de doodstraf of vrijspraak…?

 

Kaarten en speel data:

We spelen op 16,17,18,22,23,24,november

Kaarten kun je vanaf begin oktober kopen via www.knabtoneel.be.

Locatie:

Jeugdcentrum Molenhoek
Hundelgemsesteenweg 445
9820 Merelbeke

 

X