Brakelaar Paul De Vuyst – vijf jaar voorzitter van de ‘Maandagkaarters’ zonder kaarten

De maandagkaarters is een groep ‘kaarters’  en dit op papier althans.

Het gaat om een  groep van +/- 15 man die elke maandag rond 17u  samenkomt  in Local Unique in Ronse om een babbeltje te slaan en een paar (??) Stella’tjes te drinken.  Dit is ook de enige avond dat de groep aan tafel zit, anders zijn het allemaal toogzweren.

Op een avond was er een verjaardagsfeest van Paulke De Vuyst (patissier vd Stationsstraat) en hij had zijn familie uitgenodigd waaronder zijn mama zaliger.  Paulke heeft altijd bij haar gewoond en woont nu nog altijd in het ouderlijk huis (+bakkerij).

 

Opeens vraagt Paulke zijn mama: ah maar Paul waar kaarten jullie?  das hier zo donker??

Iedereen is geschrokken want er wordt nooit gekaart …  maar Paulke zei dat hij elke maandag kwam kaarten in de Local tegen zijn mama.  Daarna iedereen plat van ’t lachen…bij deze het ontstaan van de legendarische maandagkaarters die nog nooit een kaartje hebben gelegd.  Om lid te worden moet je wel 275 euro lidgeld betalen aan de schatbewaarder Danick Temmerman (slotenmaker Ronse) .

Paul werd gebombardeerd tot voorzitter en dit reeds 5 jaar.

Vandaag is het hun   5e uitstap.  Eerste uitstap was Brugge, dan Gent, Doornik, Brussel en nu Brakel.

De eerste halte vandaag was de Liberty op de Brakelse markt.

Daarna gaan ze allemaal eten in The Shake.    Na de lunch volgt een bezoekje aan Philomiene, caf é De Parking en  De Ceres.  Daarna terug het busje naar Ronse met een tussenstop in d’Hoppe, La Caplette.

Marijn De Valck in de figuur van Boma was eveneens van de partij bij de overhandiging van de beker aan Paulke.

X