Cli ënt De Hoop Zottegem geselecteerd voor tentoonstelling Brain’Art

Danny Van Crombrugge is 60 jaar en woont in Zottegem. Van kindsbeen af was hij al geïnteresseerd in tekenen.

“Ik tekende heel veel vroeger als kind. Mijn schoonzus zei ook tegen mijn moeder dat ik talent had en dat ik naar de tekenschool moest gaan. Maar daar was toentertijd geen geld voor. Ook toen ik mijn vrouw pas leerde, bestonden mijn liefdesbrieven vooral uit tekeningen. Daarna was er geen tijd meer voor deze passie door gezin en werk.”

Door de ziekte van Danny kwam er weer tijd vrij voor zijn oude passie. “In De Hoop maakte ik opnieuw kennis met mijn creatieve kant. Tijdens het crea-atelier groeide weer de liefde voor de kunst en vond ik ook opnieuw een manier om expressie te geven aan mezelf. Ik kreeg in De Hoop de tip om me verder bij te scholen. En met een duwtje in de rug van mijn vrouw schreef ik me in op de Kunstacademie van Zottegem. Eerst een jaar tekenkunst en nu volg ik het eerste jaar schilderen.”

En nu volgt een eerste deelname aan een wedstrijd en tentoonstelling in Luik. “De Hoop had blijkbaar vertrouwen in mijn talenten en vroeg of ik niet deel wou nemen aan een wedstrijd rond kunst en hersenen. Zelf zou ik nooit het initiatief durven nemen om mezelf in te schrijven. Maar dankzij dat duwtje in de rug is mijn werk nu geselecteerd en hangt het op in het Museum Europa Expo in Luik. Zo kan ik via De Hoop mijn grote droom werkelijk maken.”

Het kunstwerk is te bezichtigen van 1 oktober tot 30 november in het museum Europa Expo in Luik, gelegen in het mooie treinstation van Luik. www.europaexpo.be
Het kunstwerk van Danny is geselecteerd uit 90 werken en doet nog mee aan de Brain’Art Challenge.

Meer info: https://braincouncil.be/en/brainart

X