Ook KAZ-leerlingen zetten zich in voor YOUCA!

Op 18 oktober ruilden alle vijfdejaars van het KAZ tijdelijk de schoolbanken in voor de werkvloer. Deze dag werd georganiseerd door YOUCA (Youth for Change and Action), een organisatie voor en door jongeren die hen wereldwijd stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige maatschappij.

Tijdens de YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag, engageerden de jongeren zich om een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Hun loon van die dag, 50 euro, gaat naar projecten voor jongeren in het Zuiden en naar een aantal projecten in Belgi ë. Marie Van den Bulck (5 WEWI b) ging zelf een dagje in de schoenen van een leerkracht staan en gaf turnles bij basisschool Hofkouter. ‘Ik vond het leuk, maar zo vermoeiend!’, zuchtte Marie. Khayla, Ellis en Nina hielpen een handje bij OCMW Zottegem. Ze maakten er kennis met Nelly, één van de bewoners. De meisjes gaven Nelly een gratis pedicure en kregen in ruil kookles. ‘Nelly leek zo gelukkig met ons gezelschap; het was een hele fijne dag’, zei Khayla. Owen ging aan de slag bij IFG Exelto. ‘Het was leuk voor één dag, maar ik blijf toch liever nog even verder studeren.’

X