Camerasysteem moet zwaar vervoer uit Opbrakel houden


Sinds enige tijd zijn er wegwerkzaamheden bezig in D’Hoppe ( Vloesberg) op de gewestweg Brakel-Ronse (N48). Hierbij is een omleiding voorzien langs D’Hoppe en de Leinstraat ( Opbrakel) voor het gewone verkeer.
Het vrachtverkeer moet een grote omleiding maken via Lessen — Geraardsbergen — Lierde en Brakel. Dit is een zeer grote omleiding die vlug een half uur extra kost.
Veel vrachtwagenbestuurders hielden hier geen rekening mee en er kwam een karrevracht klachten binnen van bewoners uit Opbrakel dat de situatie bijzonder gevaarlijk werd.
Commissaris John Pieteraerens — Politiezone Brakel : “We hebben nu een controlesysteem ( sluis) laten installeren wat het zwaar vervoer moet weghouden. Vrachtwagens worden door het systeem gezien en dit zowel bij het binnenrijden als buitenrijden. We kunnen zo vaststellen dat vrachtwagen x een levering moet doen in Opbrakel en niet beboet gaat worden. Als vrachtwagen x gewoon door Opbrakel rijdt dan volgt er wel een boete. Dit camerasysteem heeft voor de aankomende donkere maanden nog voordelen. Dergelijk camerasysteem zal criminelen zeker afschrikken.”
Vrachtwagens zoeken alternatieven
DB Ondertussen horen we wel klachten van bewoners uit Zegelsem. Die zeggen ons dat er veel meer zwaar verkeer komt langs de Bosterijstraat, Breeweg, Burreken en de Hauwstraat.
Commissaris John Pieteraerens:” Dit is een nieuw fenomeen. Door het rekeningrijden voor vrachtwagens op gewestwegen zoeken deze steeds meer alternatieven via kleinere wegen. Dat ze nu langs Zegelsem rijden zal waarschijnlijk voor een deel te maken hebben met de grote omleiding die is ingevoerd.”
Omleiding Brakel-Oudenaarde- Ronse
Een omleiding voor het zwaar vervoer via Oudenaarde lijkt misschien korter maar de doortocht in Ronse is niet gemakkelijker. Tevens staan er daar ook enkele werken op stapel.
Commissaris John Pieteraerens: ‘ Het einde van de werken is zeker nog niet in zicht. Als de werken in D’Hoppe voorbij zijn dan zal het niet te lang duren vooraleer men op Vlaams grondgebied gaat starten. Deze werken gaan dan tussen het Rond Plein ( Brakel) en D’Hoppe. Wellicht moet er dan terug een nieuwe omleiding worden uitgedokterd. Zover zijn we nog niet en momenteel heb ik er nog geen zicht op wanneer deze werken gaan starten.”
DB Bedankt commissaris.

X