Samana en KVG gaan de filmtoer op

Dankzij Samana en KVG Oosterzele kan je op 15 november om 14 u in GC De Kluize in Scheldewindeke gaan kijken naar de topfilm ‘ça commence aujourd’hui’. Voor de vertoning van de film wordt je in de foyer van GC De Kluize verwend met koffie en gebak. Mis deze boeiende film niet. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle).

‘Ca commence aujourd’hui’ werd gemaakt in 1999 en geregisseerd door Bertrand Tavernier. Het verhaal gaat over Mr. Torreton, directeur van een lager schooltje gelegen in een dorpje in Noord — Frankrijk die vecht tegen de bierkaai om zijn schooltje met een minimum aan middelen draaiende te houden. Lesgeven is zijn passie, hij werkt in een regio die ooit welvarend was maar die nu geplaagd wordt door schrijnende werkloosheid. De sociale diensten schieten te kort maar binnen de onderwijs- en sociale instellingen doet iedereen alsof zijn neus bloedt. Hij bemoeit zich persoonlijk met de familiedrama’s en raakt in conflict met zijn meerderen en met politici. Je betaalt slechts 6 euro (film, koffie, gebak), een prikje als je het ons vraagt voor een boeiende film en veel gezelligheid. Na de film kan je nog nagenieten in de foyer.
Inschrijven kan bij de bestuursleden en bij Juliette Meuleman, 09 / 362 99 00, juliette.meuleman@telenet.be, Rita De Landsheere, 09 / 362 79 09, ritadelandsheere@hotmail.com, Juliette Van De Sijpe, 09/ 362 78 12, hubert.vandesype@gordianus.com. Graag tijdig inschrijven, uiterste datum: 10 november.                   Reporter 17
X