Zottegemnaar Wim Leerman nieuwe gouverneur Oost-Vlaanderen?

Zottegemnaar Wim Leerman (43) ligt volgens de nationale media in poleposition voor het gouverneurschap van Oost-Vlaanderen.

Zoals we eerder meldden zijn er nog 15 kandidaten om Jan Briers te vervangen. Zij zijn de overblijvers van een zware selectieprocedure met 100 kandidaten. Wim Leerman is momenteel stadssecretaris in Aalst – Algemeen Directeur heet die job tegenwoordig – en kwam als sterkste kandidaat uit de testen naar voor. Om die reden lijkt het logisch dat hij het haalt,   al spelen er ondanks de nieuwe aanpak met een onafhankelijke selectieprocedure nog steeds partijpolitieke belangen. Zo wordt Leerman via familiebanden gelinkt aan N-VA.

Bron Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, lees meer via onderstaande links

Wordt stadsdirecteur Aalst de nieuwe gouverneur?

Wim Leerman, algemeen directeur van de stad Aalst, in poleposition voor functie gouverneur van Oost-Vlaanderen

Lees ook

Zottegemnaar Peter Vansintjan op shortlist om gouverneur te worden

X