Boekenruilkastjes? Een mooi initiatief!

Tijdens de opening van de bibweek in Scheldewindeke wees schepen van cultuur Marleen Verdonck nog eens op de ‘Boekenruilkastjes’. Een mooi initiatief waarin mensen een boek uit eigen boekenkast kunnen ruilen voor een ander boek. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

 

Het concept is eenvoudig: je kiest een boek uit het kastje (zie adressen hieronder), en ruilt het voor een boek uit jouw eigen boekenkast. Misschien puilt jouw boekenkast uit en wil je plaatsmaken voor nieuwe titels? Of heb je een geweldig boek uit en wil je het delen met anderen!. Alle genres zijn welkom: van stationromannetjes tot prentboeken tot kookboeken.

Twaalf enthousiaste meters en peters zullen er voor zorgen dat de kastjes netjes gehouden worden. De boekenruilkastjes zijn gemaakt door de gemeente en staan opgesteld in de voortuin van de meters en de peters:

 

Elena Lievens ,Waterrad 1 , Balegem

Marie Paul Doom,   Eksterstraat 4 Gijzenzele

Katrien en Michael De Ruyter, Geraardsbergsesteenweg 157 Oosterzele

Daniel Keymeulen, Sint-Lievensstraat 17B Gijzenzele

Lut Caekebeke, Moortelbosstraat 16, Oosterzele

Wies Merckx, Kerkstraat 14/B000,   Gijzenzele

Wiske De Nil, Hettingen 61 Oosterzele

Leen De Bock, Streekt 20 Scheldewindeke

Nathalie Stroobant, Parking OCMW, Balegem

Tom Steeland Merebaaistraat 9   Oosterzele

Inse Van Melkebeke Dennenlaan 22 Scheldewindeke

Sarah Desplenter Lindenlaan 16 Scheldewindeke.                       Reporter 17

X