Laatstejaarsstudenten van IVV Sint-Vincentius nemen de afdeling geriatrie van AZ St. Elisabeth over

Vanaf 29 oktober tot 21 december nemen zestien derdejaarsstudenten van het Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius, campus Zottegem de zorg voor de pati ënten over. De studenten zullen op de afdeling geriatrie 2 E van het St. Elisabeth ziekenhuis als zorgteam functioneren.

Het initiatief kadert in de leerwerkplaats Start2Work, een innovatief project dat studenten verpleegkunde een realistisch beeld wil geven van het beroep en ze nog beter wil klaarstomen voor de werkvloer.

Een bijzondere stage

Het project Start2Work laat studenten kennismaken met zaken die in een klassieke stage niet of onvoldoende aan bod komen. Omdat de studenten actief kunnen meewerken in een zorgteam, krijgen ze inzicht in de organisatie van een afdeling, leren ze effici ënt omgaan met tijd en komen ze in contact met familie, dokters en paramedici.
Het geeft hen de mogelijkheid om kritisch na te denken over de werking van een ziekenhuisafdeling en hun rol als verpleegkundige.

Begeleiding vanop de zijlijn

De studenten worden uiteraard niet aan hun lot overgelaten. De medewerkers van de afdeling zorgen voor begeleiding, maar doen dat vanop de zijlijn, samen met de begeleiders van campus Zottegem. Ze observeren nauwlettend en sturen bij wanneer dit nodig is. Start2Work biedt een grote meerwaarde, zowel voor studenten als stageplaatsen. De afdeling  krijgt ondersteuning van een gemotiveerde groep studenten die op hun beurt worden gestimuleerd om verantwoordelijkheden op te nemen.

De 16 studenten werden geselecteerd door de hoofdverpleegkundige, studentenbegeleiders en de stagebegeleiders van de school op basis van hun CV, motivatiebrief en een sollicitatiegesprek. Start2Work werd eerder al georganiseerd op al onze campussen van het IVV Sint-Vincentius. Het project werd telkens heel positief onthaald door de bewoners, de studenten,   directie en de medewerkers van de verschillende instellingen.

 

X