De Frivole Framboos in GC De Kluize

Op zaterdag 3 november om 20 u kan je in de Oosterzeelse cultuurtempel GC De Kluize gaan kijken naar De Frivole Framboos. In hun warm onthaalde voorstelling ‘Wachten op Do Groot’ onthullen Peter Hens en Bart Van Caeneghem je op virtuoze wijze de geheimen rond de ‘Big Bang’ van de muziek, over de noot waarmee het allemaal begon ‘Do Groot’. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle).

Werken van bekende componisten worden ontleed, musicologische verbanden tussen stijlen en ritmes worden ontbloot. Het Vlaamse levenslied gaat aan de wals met de Beethovens romantiek en de barokke Bach barst voor de gelegenheid uit in levenslustige charmezang. Reizend door het verleden zet De Frivole Framboos de tijd op zijn kop en zoekt het antwoord op de vraag wat er zou gebeuren als vroegere tijden de toekomst waren geweest. Zou Mozart zich hebben laten inspireren door Stromae? Zou James Last van invloed zijn geweest op Wagner? En hoe zouden Bach en Beethoven hebben geklonken als Wagner eerder had geleefd dan zij? Het zijn vragen waar de wereld lang mee heeft geworsteld. De mensheid heeft een eeuwigheid moeten wachten, maar de antwoorden zijn de moeite meer dan waard. Geloof ons, er wacht u een zalig avondje in theaterzaal GC de Kluize in Scheldewindeke.
Tickets kosten 24, 23, 22, 21 en 20 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be.         Reporter 17
X