Slechts drie maximumsnelheden in Herzele

Op alle Herzeelse wegenzullen  vanaf januari 2019  slechts drie maximumsnelheden gelden:  20, 30 of 50 km/u.

“Het wordt even aanpassen voor de automobilisten, maar dankzij deze nieuwe maatregel wordt Herzele opnieuw een stuk veiliger voor alle weggebruikers”, klinkt het bij het schepencollege.

Deze nieuwe regels worden aangeduid op grote  informatieborden op de invalswegen  van onze gemeente, en aan de hand van  zoneborden bij het in- en uitrijden van een bepaalde snelheidszone.  “Op enkele plaatsen kom je deze informatieborden al tegen, maar in de loop van de maanden november en december zullen alle borden geplaatst worden, zodat het zonaal snelheidsplan in januari in voege kan gaan.”

Het principe  is eenvoudig: eens een bestuurder een zonebord passeert, houdt de bestuurder zich aan de snelheid die erop aangegeven staat (30 of 50 km/u) tot wanneer hij/zij een nieuw bord tegenkomt dat aangeeft dat hij/zij in een andere zone binnenrijdt met een andere maximum snelheid, of tot wanneer de bestuurder een verkeersbord tegenkomt dat aangeeft dat hij/zij een woonerf binnenrijdt (20 km/u).

X