Markant Oosterzele Petra De Sutter vertelt (Over)leven

Dankzij Markant Oosterzele kan je op donderdag 15 november om 20 u in GC De Kluize Scheldewindeke komen luisteren naar Petra De Sutter die komt uitweiden over haar ophefmakend boek (Over)leven. Professor Petra De Sutter ( °1963) is arts-gynaecoloog en hoofd van de afdeling voor Reproductieve Geneeskunde aan het UZ Gent, senator en lid van de Raad van Europa. Jarenlang leefde ze als vrouw in een mannenlichaam. Op haar veertigste besloot ze zich te bevrijden en de transitie te maken. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle).

In 2016 publiceert ze het boek (Over)leven. Een knappe titel. In haar openhartig boek kijkt Petra De Sutter terug op de bepalende momenten in haar leven. Ze graaft diep in haar ziel: hoe heeft ze het gevecht met zichzelf overleefd? Waar heeft ze de veerkracht gevonden om uiteindelijk de gelukkige vrouw, partner, ouder, professional en politica te worden die ze nu is?
Ze blikt ook vooruit: wat zijn de uitdagingen waar ze als topwetenschapper en vruchtbaarheidsspecialiste voor staat? Zijn er in de eenentwintigste eeuw grenzen aan de maakbaarheid van de mens? Moet de politiek daarop ingrijpen? En wat zijn de maatschappelijke thema’s waar zij zich als politica hard voor maakt?
Tickets
Via Markant kan je tickets verkrijgen aan voordeel prijs van 12 euro,   via GC De Kluize: 14 euro standaard, 13 euro 60 + en andersvaliden, 12 euro studenten. Reserveren voor 10 november bij Markant, Marianne Bombeke, blondeel.bombeke@telenet.be, 09/ 362 94 28, betalen op rekening Markant Oosterzele, BE93 8804 4487 3167, GC De Kluize, reservaties@oosterzele.be, 09 / 363 83 30.                     Reporter 17
X