Streekgenoten nemen deel aan WK paramotor boven woestijn in Egypte

 

Zottegemnaar Toon Hylebos en Brakelaar Maxim Van Ongevalle namen in Egypte deel aan het WK Paramotor Slalom.

Toon en Maxim zijn allebei lid van de paramotor club Total Control met 26 actieve piloten uit de Vlaamse Ardennen. Ze maakten tijdens het WK in Egypte vorige deel uit van het drie man sterke Belgische team. Het parcours bevond zich boven open zee en bestond uit verschillende pylonen van 8 of 12 meter hoog, waar de deelnemers in zo kort mogelijke tijd tussen moesten vliegen. Binnen een bepaald parcours kunnen ook extra opdrachten toegevoegd worden, zoals de barefoot-challenge, waarbij piloten 20 meter lang met hun voeten contact moeten maken met het water.  Of de Stabilotouch, waarbij de tip van de vleugel het water moet raken. Zowel Toon als Maxim slaagden erin om zich te plaatsen voor de finale. Toon eindigde uiteindelijk 21ste, Maxim zelfs 16de. Proficiat!

X