‘F.C. De Kampioenen’ marathon

“’t Is niet waar, h é!”  zou de garagist Dimitri De Tremmerie luidkeels roepen bij de gedachte aan een “F.C. De Kampioenen” marathon. Helaas zal de garagist zich hierbij moeten neerleggen. Er is namelijk een 24 uur durende marathon op komst en de echte fans kunnen al eens een voorproefje meemaken in het jeugdhuis Pallieter in Oosterzele.

Na een ludieke Twitterweddenschap besloot de VRT om een heuse FC De Kampioenen marathon te houden. Een fan van de serie met het twitteraccount “Fernand Costermans” daagde de nationale televisiezender uit om een marathon te organiseren wanneer zijn bericht 5000 retweets zou bereiken. VRT verloor de weddenschap en beloofde plechtig zich aan de afspraak te houden. Een concrete locatie en een tijdstip werden echter nog niet medegedeeld. de geïnteresseerden houden best de social media van VRT in de gaten.

VRT verloor de weddenschap en beloofde plechtig zich aan de afspraak te houden.

De echte fans kunnen op vrijdag 9 november en zaterdag 17 november al een minimarathon meepikken. J.C. Pallieter in Oosterzele zal ’s avonds enkele afleveringen afspelen via een beamer. Tijdens de voorstelling kunnen de aanwezigen genieten van een breed scala aan dranken waaronder “ne choco”, alsook pizza eten aan democratische prijzen. Om het met de woorden van Oscar Crucke te zeggen: “Komaan mannekes, bewegen, bewegen, bewegen!” en rep je naar het jeugdhuis. Met een beetje geluk geeft er iemand een “Tourn ée G én érale”.