Boekenbrievenbus voor kansarme gezinnen

De Herzeelse bibliotheek in de Wattenfabriek doet mee aan de grote kinderboekeninzameling van Libelle.

Genieten van een boek. Het is zó belangrijk voor jonge kinderen, maar niet altijd evident. Zeker niet voor kinderen uit kansarme gezinnen. En wat blijkt?  Lezen, voorgelezen worden en toegang hebben tot boeken  blijkt net een belangrijke  parameter om armoede te bestrijden  en kansen te cre ëren voor kinderen.

Daarom doet de  Herzeelse bibliotheek in De Wattenfabriek  mee aan de  Grote Kinderboekeninzameling  van Libelle. De bedoeling?  Zoveel als mogelijk kinderboeken (0 tot 6 jaar), gebruikt of nieuw, inzamelen. Libelle zorgt er dan, samen met Kind en Gezin, Iedereen Leest, De Kringwinkel en  boek.be  — die de actie mee ondersteunen — voor dat de boeken bij de juiste gezinnen terechtkomen.

In de  inkomhal  van De Wattenfabriek vind je een grote doos — een  boekenbrievenbus  – waar  iedereen een boek  kan deponeren. Dat kan nog tot en met 25 november 2018.

De Wattenfabriek volgt daarmee het voorbeeld van regiobibliotheek Route 42. Hun niet-verkochte boeken van de laatste boekenverkoop werden geschonken aan de actie. Want elk gelezen kinderboek kan het begin zijn van een mooi verhaal.

X