Zottegem plant vredesboom

Op het Kruiswaterplein in Sint-Goriks-Oudenhove werd deze week een vredesboom geplant.

Vroeger stond daar een Vredesboom voor de grote Oorlog. “De aanplanting van de  Vredesboom  is een zeer belangrijk signaal”, laat schepen van Sociale Zaken Kurt De Loor weten. “Op die manier kunnen we ook aan de jongere generaties tonen dat de oorlog nog niet vergeten is en hoeveel belang we hechten aan vrede. Naast het planten van een  Vredesboom  wordt in het kader van de herdenking van ‘De Groote Oorlog’ ook een fototentoonstelling georganiseerd in het Centrum voor Streekgeschiedenis.”

De vredesboom wordt komende zaterdag ingehuldigd in het bijzijn van alle Zottegemse vaderlandslievende verenigingen.  De fototentoonstelling loopt van 15 oktober tot 18 november 2018 in het Centrum van Streekgeschiedenis (Markt 1). De tentoonstelling is te bezichtigen elke werkdag tussen 9u en 12u en van 14u tot 16u. Toegang is gratis.  

X