Nieuw boek – Militaire oorlogsdoden (1914-1918) Brakel – Horebeke – Lierde werd voorgesteld

Gisteren vrijdag werd het nieuw boek ‘Militaire oorlogsdoden (1914-1918) Brakel — Horebeke – Lierde’ voorgesteld In de Korootkapel in Brakel-Everbeek. Tevens werden de eerste exemplaren uitgereikt.
De auteurs zijn: Herbert De Bisschop, Rudy De Mets (eindredactie), Mieke De Prijck, Regina De Rodder, Andr é Premereur, Marcel Robert en Frans Roman.
Naar aanleiding van het einde van de Eerste Wereldoorlog gaat dit boek over de militaire oorlogsdoden afkomstig uit Brakel, Horebeke en Lierde. In totaal zijn 194 oorlogsslachtoffers in het boek opgenomen waarvan er 133 afkomstig waren uit de verschillende deelgemeenten van het huidige Brakel, met inbegrip van de volledige vroegere gemeente Sint-Maria-Oudenhove, 26 slachtoffers zijn afkomstig uit de beide Horebekes en 35 uit de deelgemeenten van Lierde. Aan elk slachtoffer werd in het boek een volledige bladzijde gewijd.
Het boek (formaat 21 x 29,7 cm) in kleurendruk, in hardcover en garengenaaid, telt ongeveer 240 bladzijden en is rijk geïllustreerd. Een aantal kaarten van de militaire operaties illustreren enkele markante krijgsverrichtingen.
Het boek kan besteld worden aan 30,00 euro, door storting op rekeningnummer IBAN BE53 4448 5814 6153 van GHK Triverius — financieel beheer, met vermelding “Boek Oorlogsdoden”. Binnen het werkgebied van de GHK Triverius (Brakel- Lierde -Horebeke) worden de aangekochte boeken gratis bezorgd. Het boek is eveneens te koop in het documentatiecentrum Triverius, Tirse 1, Brakel (open op zondagen tussen 10 en 12 uur, gesloten op feestdagen). Wie het boek met de post wenst te ontvangen betaalt 8,50 euro extra voor verpakking en portkosten.

X