Benjamin Verraes schitterde in 2018.

Benjamin Verraes triomfeert in Heusden koers.

Nadat hij in zich in 2017 tot zegekoning kroonde bij de Elite zonder contract deed Moortselenaar Benjamin Verraes in het afgelopen seizoen opnieuw een gooi naar de titel van zegekoning. Benji strandde echter op enkele overwinningen om de titel binnen te rijven. Maar niet alleen de kwantiteit met 23 overwinningen maakte zijn seizoen compleet, het was vooral de manier waarop en de kwaliteit van de overwinningen die in het oog sprongen. Zo won hij o.a. de profkoers Omloop Het Waasland en behaalde hij 2 ritzeges in de ronde van Vlaams Brabant. De meest in het oogspringende zege was die van Heusden koers. Het WK der kermiskoersen bij de profs, waar Benji tal van gevestigde waarden in het profcircuit zomaar achter zich liet. Verraes   won daar de spurt van een elite kopgroep door o.m. Iljo Keisse naar de dichtste ereplaats te verwijzen. Een andere topprestatie was natuurlijk ook zijn Belgische titel in het individuele tijdrijden. Wat ook opviel dit seizoen was dat hij van het begin tot het einde van het seizoen steeds aan de top stond. Zijn eerste overwinning was al de oefenkoers in Bottelare eind februari en zijn laatste overwinning behaalde hij half september. “Er zaten misschien nog wel enkele overwinningen meer in dit seizoen, maar door een verhuis en een nieuwe job was de focus tijdens die periode niet altijd helemaal op de koers gericht”, aldus Benjamin. In 2019 zal Verraes opnieuw voor het Van Durme —Michiels – Trawobo cycling team aantreden. Een toffe bende die mooi werk verrichtte. E én van de doelen voor het komende seizoen is het BK op de weg dat hij eindelijk eens wil winnen en natuurlijk ook het BK tijdrijden waar hij zijn titel zal verdedigen. Mede dankzij mijn vrouwtje Daphne, die altijd voor me paraat staat en die de meeste zorgen voor onze dochter op zich neemt, kan ik mijn hobby zo goed mogelijk uitvoeren. Ook mijn schoonvader Nobert offerde heel wat uurtjes op zodat ik me ideaal kon voorbereiden  en heel wat kilometers achter de brommer kon trainen. We wensen Benjamin alvast heel veel succes in 2019. (Erwin De Clercq)

X