Vrije Basisschool neemt gebouw Bressers in gebruik

De Vrije basisschool Oosterzele, afdeling De Appelaar in het Dorp, heeft nu ook de bovenverdieping van het gebouw Bressers in gebruik genomen. Onlangs deed men een merkwaardige vondst, bij de werken werd een fles gevonden met namen van metsers uit 1950.   (Reporter 17, DDL, foto’s VBS)

In deze lokalen zaten negen jaar geleden de laatste leerlingen secundair van het IZOO. ‘We keken er al een tijd naar uit maar op maandag 5 november was het zover, de laatste klassen van de lagere school verhuisden van achter op de site naar het gebouw vooraan op Dorp 48. Daarmee is de laatste fase van renovatie van het gebouw Bressers voor de basisschool klaar’, vertelt een trotse directeur Joris Raemaekers. ‘We namen onze intrek boven met het 1 ste , 2 de en 3 de leerjaar in heel ruime klassen met veel licht, echt super. Oud-leerlingen en geïnteresseerden die eens een kijkje willen komen nemen zijn welkom op zondagnamiddag 16 december 2018. Vanaf 15 u houden we een kerstmarkt met de school, ideaal moment om de nieuwe klassen aan het publiek te tonen. Iedereen mag een kijkje komen nemen’, weet Joris Raemaekers.
Op 1 februari 2019 wordt de nieuwe turnzaal officieel geopend en worden er rondleidingen gegeven op de hele site. Uiteraard is hier ook iedereen welkom.                     Reporter 17
X